Vereniging Intern Toezichthouders Pensioensector

’Schuivende panelen in het zeggenschap’

Op maandag 30 september a.s. organiseert VITP in de middag het jaarlijks congres (12:00-17:00 uur in Antropia te Driebergen) met als onderwerp ‘Governance’.

Als intern toezichthouders nemen wij waar dat de vertegenwoordiging van deelnemersgroepen verschuift. Gepensioneerden willen nadrukkelijker dan voorheen opkomen voor hun eigen belangen. Het VO heeft een verzwaard adviesrecht gekregen en fracties binnen het VO kunnen hun stem separaat laten horen. Hoewel nog erg dun, zijn er inmiddels ook organisaties die jongeren vertegenwoordigen die gehoord willen worden. En wat is de positie van de werkgever straks nog? Kortom schuivende panelen waar in het verleden de vakbonden de belangen van alle deelnemers vertegenwoordigden. Schuivende panelen die ook passen bij het feit dat de risico’s van een goed pensioen worden gelegd bij de deelnemers.

Drie sprekers geven deze middag hun beeld vanuit een eigen perspectief, onder leiding van dagvoorzitter Nikki Trip, Voorzitter JIIP  (‘Jongeren in institutioneel Pensioen’.)

Wij zijn verheugd dat de volgende sprekers hebben toegezegd:

Het congres is toegankelijk voor iedereen met interesse in het onderwerp. Wel graag aanmelden bij de organisatie. 

Aanmelden is mogelijk via een bericht aan info@vitp.nl