Vereniging Intern Toezichthouders Pensioensector

Maandag 11 september

Jubileum Jaarcongres 'Toekomstgericht toezicht in een wijzigend landschap'

De pensioensector staat aan de vooravond van een grote transformatie. Die transformatie houdt besturen intensief (100% ++) bezig en domineert de bestuurlijke agenda. Op uur U, de overgang van oud naar nieuw, mag het niet mis gaan.

De overdaad aan aandacht van besturen voor de transformatie lijkt ook de agenda te zetten van Intern Toezicht. Maar is dat wel terecht? Het leven gaat immers door na de transitie en er zijn ‘visionairs’ die van mening zijn dat de echte veranderingen pas zullen plaatsvinden ná de transitie. 

Zoals gebruikelijk proberen we in ons jaarcongres net een wat andere insteek te kiezen. Gerard van Olphen - voorzitter RvC Volksbank en ASR - neemt ons mee in de ontwikkelingen die hij ziet na de transitie. Leo Epskamp - senior partner van Custom Management - deelt zijn gedachten over de waarde van intern toezicht bij grote veranderingen. Een panel bestaande uit Edward Snieder (Sprenkels & Verschuren), Henriëtte de Lange (Juridisch loket) en Jacqueline Verhulst (VITP) gaat met elkaar en de zaal de dialoog aan over de vraag hoe we (beter?) kunnen samenwerken in de sector om de transitie succesvol af te ronden. De dag staat onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam.

Tijdens het VITP jaarcongres op maandag 11 september vieren we (alsnog) dat we 10 jaar bestaan!

Het congres is vrij toegankelijk voor iedereen, aanmelden is wel verplicht.