Vereniging Intern Toezichthouders Pensioensector

Maandag 19 juni

Op maandag 19 juni waren we als VITP te gast bij Lifetri in Maarssen.

 

De leden van de VITP werden van harte welkom geheten door Philippe Wits, CEO van Lifetri. Lifetri is een Nederlandse verzekeraar die deelnemers van pensioenfondsen langetermijn zekerheid en koopkrachtbehoud biedt en een betekenisvolle rol wil spelen in hun leven. Deze missie sluit mooi aan bij de principes van de VITP. De mooie en centraal gelegen locatie was uitstekend bereikbaar, zo bleek ook uit de goede opkomst. Maar misschien was die ook wel te danken aan het actuele onderwerp van de themamiddag: De rol van het intern toezicht in de WTP transitie.

 

De bijeenkomst werd enthousiast geleid door Stephan Linnenbank. Allereerst werd door Marion Gloudemans en Lennart van Andel van DNB ingegaan op het transitietoezicht door DNB. Voor DNB is het van belang dat de transitie soepel verloopt en het was fijn van DNB te horen hoe zij voornemens zijn te informeren en te structureren en welke digitale tooling daarvoor wordt gebruikt. De leden maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Daarbij moet worden opgemerkt dat het toezicht voor DNB op zo’n belangrijk transitieproces ook redelijk nieuw is en dat vooral benadrukt werd dat we als gehele pensioensector samen voor een soepele transitie moeten zorgen. Blijf dus vooral in gesprek met elkaar!

 

Na de presentatie van DNB ging Mila in op het wat, waarom en hoe van het toezicht op de transitie. Daarbij werd ook een handig beoordelingskader voor het intern toezicht besproken. Voor de leden van de VITP is hierover binnenkort meer te vinden in ‘laag 3’ van de VITP-Toezichtcode.

 

De middag werd afgesloten met een zeer goed verzorgde borrel waar veel leden nog even van de gelegenheid gebruik maakten onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over de middag en ervaringen uit te wisselen.

 

We kijken terug op een zeer geslaagde middag en danken Lifetri nogmaals voor de hartelijke ontvangst!